Ritsscreens | Op maat gemaakt | 30% Korting

Ritsscreens (ook wel zipscreens genoemd) zijn een vorm van zonwering, welke aan de buitenkant van uw kozijn worden geplaatst. Het handige aan de screens is dat deze zowel zonwerend als windvast zijn. Het doek filtert het zonlicht waardoor u geen last heeft van hinderlijk zonlicht in huis, net als een normaal screen. Het ritscreen heeft echter unieke geleiders waarin zich een rubberen binnengeleider bevindt. Het doek valt in de zijgeleider en wordt aan weerszijden als een rits door de rubberen geleider geschoven. Hierdoor heeft de wind geen vat op de screen! En omdat het doek door de zijgeleiders loopt ontstaan er ook geen hinderlijke lichtkieren.

De Label 65 Ritsscreens staan vooral bekend om functie om het zonlicht tegen te gaan. Hiervoor zijn diverse soorten screendoek te kiezen, zelfs een doek waar helemaal geen daglicht door naar binnenkomt! Door het zonlicht al voor het door de ramen naar binnenkomt tegen te houden of te filteren zorgt u ervoor dat de warmte van het zonlicht grotendeels buiten blijft, én u geen last heeft van warmte in uw huis.

Daarnaast kunnen de ritsscreens insectwerend werken. Let er dan wel op dat de onderlat van het ritsscreendoek ergens op kan rusten. Bijvoorbeeld een muur of vensterbank aan de buitenzijde. 

Ritsscreen opties

Onze ritsscreens zijn te bestellen in drie soorten screedoek: lichtdoorlatend, semi transparant en verduisterend. Hiervoor wordt de term openheidspecentage gebruikt. Hoe hoger het openheidspercentage hoe meer doorkijk naar buiten, en hoe meer daglicht er door het doek heen komt. De lichtdoorlatende stoffen hebben een openheidspercentage van 5%, wat betekent dat u enigszins zicht naar buiten heeft. De semi transparante stoffen hebben een iets minder hoog openheidspercentage van 3%. De verduisterende stoffen hebben een openheidspercentage van 0% en laten niets door, wat ideaal is als u een ruimte volledig wilt verduisteren.

De zipscreens worden bediend door middel van een motor. Daarbij kunt u kiezen voor een bedrade motor of een RTS motor. Per motor heeft u ook de keuze uit diverse bedieningsopties, waaronder een wandschakelaar (voor de bedrade motoren) of een afstandsbediening met meerdere kanalen (voor de RTS motoren).

Uniek is de Somfy IO motor, welke u kunt bedienen middels een app op uw telefoon. Dit geeft u tal van extra bedieningsmogelijkheden, waaronder een mogelijkheid om scenario’s in te stellen, die de screens automatisch aansturen op bepaalde tijdstippen. U kunt bijvoorbeeld instellen dat vanaf 8 uur ’s avonds uw ritsscreen volledig sluit. Let op: Hiervoor heeft u naast de motor wel een aparte Somfy box nodig.

De Label65 Zipscreens zijn verkrijgbaar in 3 uitvoeringen, waarbij de screen bijvoorbeeld een andere keuze in bovenbak heeft, of een andere onderlat.
Klik en bereken direct uw prijs:

Label 65® Ritsscreen Classic

Label 65® Ritsscreen Modern

Label 65® Ritsscreen de Luxe

 
Showroom

Vind u het lastig om een keuze te maken, of wil u liever de ritsscreens in het echt bekijken? Dat kan in één van onze showrooms in Rijswijk, Utrecht en Eindhoven. Hier kunt u ook terecht bij één van onze medewerkers, zij helpen u graag bij al uw vragen. Ook kunnen zij u van gedegen advies voorzien. Bekijk hier de openingstijden en adressen van onze showrooms.