Ritsscreen Motoren | Faher of Somfy | Kies uw bediening

Bij het samenstellen van uw Ritsscreen kunt u een keuze maken uit een aantal motoren die wij aanbieden. Al onze ritsscreens worden bediend via een elektrische motor en hebben dus stroomtoevoer nodig. Om een beter beeld te scheppen over de diverse motoren die wij aanbieden leggen wij op deze pagina uit wat de verschillen zijn tussen de motoren en welke bedieningsopties hierbij horen.

Bedrade motoren - Faher of Somfy

Bij onze screens bieden wij twee verschillende bedrade motoren aan. Een bedrade motor houdt in dat u een schakelaar op de muur maakt waarmee u de screen kunt bedienen. Uit de motor komt een stroomdraad die u aansluit op netstroom. Tussen deze kabel plaatst u ergens de wandschakelaar waarmee u de screen bediend. Zowel bij de Faher als de Somfy motor wordt hiervoor standaard de keuze geboden uit een Somfy Inis Keo opbouwschakelaar. Deze is voorzien van een automatisch nulpunt. Dit houdt in dat u de schakelaar ingedrukt moet houden zolang u het doek wil laten zakken of omhoog laten komen. Zodra u de knop loslaat stopt de motor.

U heeft de keuze tussen 2 merken motoren. De Faher motor, een kwalitatief prima motor tegen een scherpe prijs, waarbij de maximale optrekpositie en uitrolpositie ingesteld kunnen worden.  Daarnaast kunt u kiezen voor een Somfy Ilmo 2 motor, tevens kwalitatief zeer sterk en van het bekende merk, Somfy. Deze motor is naast een maximale optrekpositie en uitrolpositie ook voorzien van obstakeldetectie waardoor deze automatisch stopt wanneer deze in contact komt met een deur of raam, meer hierover leest u verderop.

De wandschakelaar die u kunt kiezen is geschikt voor 1 ritsscreen. Besluit u dus om meerdere screens met een bedrade schakelaar te bestellen dan heeft u per screen een wandschakelaar nodig.

Deze RTS Motoren bestel je bijvoorbeeld bij onze Ritsscreens Classic! Klik hier om uw prijs te berekenen. 
Zoek je een iets luxere screen? Kijk dan eens naar onze Moderne ritsscreens of de Luxe ritsscreens.

RTS Motor - Faher of Somfy

Naast een bedrade motor kunt u ook kiezen voor een RTS motor. Hierbij heeft u nog steeds een kabel nodig voor de stroomtoevoer naar de motor van de ritsscreen, maar kunt u de screen bedienen doormiddel van een afstandsbediening.
U heeft de keuze uit 2 merken motoren, Faher en Somfy. Beide kwalitatief uitstekende merken. Bij de Faher motor kunt u middels de afstandsbediening de maximale optrekpositie en uitrolpositie instellen. Kiest u voor de Somfy Altus RTS motor, dan heeft u naast de maximale optrekpositie en uitrolpositie die ingesteld kan worden ook obstakeldetectie. Hierdoor stopt de motor automatisch wanneer deze in contact komt met een deur of raam, meer hierover leest u verderop.

Wanneer u voor de Faher RTS motor kiest krijgt u de keuze uit 5 schakelaars. 4 afstandsbedieningen die u mee kunt nemen naar een andere kamer, kunt opbergen in een lade, of neer kunt leggen. Maar u kunt ook kiezen voor een wandbediening. Deze bediening werkt op een Knoopcel batterij, en heeft hierdoor geen extra stroomkabel nodig. Hierdoor heeft u wel het gemak van een wandschakelaar, maar niet de last van het aanleggen van een kabel over de muur. Hierbij kunt u kiezen uit 1-kanaals of meer kanaals uitvoeringen. Het maximale wat u kunt kiezen is een 15-kanaals afstandsbediening. 15-kanaals houdt in dat u met één afstandsbediening tot maar liefst 15 ritsscreens afzonderlijk van elkaar, of allemaal tegelijk, kunt bedienen.

Bij een Somfy RTS motor kunt u kiezen voor 3 verschillende afstandsbedieningen. Twee hiervan zijn handzenders, deze kunt u meenemen naar bijvoorbeeld een andere kamer in uw huis. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de Somfy Smoove RTS, dit is een wandzender die werkt op een knoopcel batterij, u heeft hier geen extra stroomtoevoer nodig. Zo geniet u van een mooie en handige wandschakelaar zonder dat u een kabel hiervoor hoeft te trekken. 

Deze RTS Motoren bestel je bijvoorbeeld bij onze Ritsscreens Classic! Klik hier om uw prijs te berekenen. 
Zoek je een iets luxere screen? Kijk dan eens naar onze Moderne ritsscreens of de Luxe ritsscreens.

 

RTS IO Motor - Somfy

Naast de RTS motoren is er ook nog een IO Homecontrol Motor beschikbaar van Somfy. Deze Motor kunt u met een afstandsbediening bedienen, maar óók via een App op uw mobiele telefoon.
Hiervoor heeft een zogenaamde Homecontrol Box nodig, bijvoorbeeld de Tahoma box. Deze box sluit u aan op uw internet modem, waarna deze connectie maakt met uw screens. Vervolgens kunt u, waar u ook bent uw screens bedienen middels uw mobiele telefoon!

Hiernaast biedt de IO motor ook de mogelijkheid om scenario’s in te stellen. Dit kunnen vaste tijdstippen zijn waarop uw screens aangestuurd worden. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat op 7 uur ’s ochtends uw ritsscreens automatisch open gaan!
Maar u kunt bijvoorbeeld ook een scenario ´thuis´ instellen. Zodra u aangeeft dat u thuis bent gaan alle screens omhoog. Wanneer u weer weggaat activeert u het scenario ´buiten de deur´ waarna de screens in bijvoorbeeld de gesloten positiie komen te staan. U kunt alles zelf instellen!

Ook de Somfy RTS IO motor is voorzien van obstakeldetectie naast de maximale optrekpositie en uitrolpositie die ingesteld kan worden. Dankzij de obstakeldetectie stopt de motor automatisch wanneer deze in contact komt met een deur of raam, meer hierover leest u verderop.

Deze RTS Motoren bestel je bijvoorbeeld bij onze Ritsscreens Classic! Klik hier om uw prijs te berekenen. 
Zoek je een iets Luxere screen, bijvoorbeeld met een ander soort bovenbak, of moderne zijgeleiders? Kijk dan eens naar onze Moderne ritsscreens of de Luxe ritsscreens.

Standaardopties motoren

Naast de keuze voor de motor en de bediening zijn er ook een aantal bijbehorende keuzes die u kunt maken. Zo kunt u de snoerlengte van de motor bijvoorbeeld bepalen. De snoerlengtes lopen van 2,5 meter tot en met 10 meter. Bij snoerlengtes van 5 en 10 meter wordt er een meerprijs gerekend. Bij sommige motoren kunt u kiezen voor een standaard snoerlengte (2,5, 3 of 5 meter), dit houd in dat er geen meerprijs voor wordt gerekend. Ook kunt u zelf aangeven op welke positie het snoer uit de bovenbak komt. Hierdoor bepaald u ook zelf op welke positie er eventueel een kabeldoorvoer geboord moet worden om te voorkomen dat de kabel onnodig over een stuk muur loopt.

Obstakeldetectie

De Somfy motoren die u bij de ritsscreen kunt kiezen zijn voorzien van handige obstakeldetectie. Dit houdt in dat het ritsscreen stopt wanneer het ergens door geblokkeerd wordt tijdens het laten zakken van de screen, bijvoorbeeld als uw buitendeur, of raam, per ongeluk openstaat en u het ritsscreen laat zakken en deze hierop terecht komt. Een motor zonder obstakeldetectie zou hierbij door blijven zakken wat schade veroorzaakt aan het screen en de motor en buiten de garantievoorwaarden valt. Deze obstakeldetectie in de motor voorkomt echter dat het screen blijft doorzakken en voorkomt dan ook schade aan zowel het ritsscreen als de motor.

Beniewd? Kies uw uitvoering en bereken direct de prijs met uw keuze motor!

Label 65® Ritsscreen Classic – Max. 6m2

Label 65® Ritsscreen Classic – Max. 8m2

Label 65® Ritsscreen Classic – Max. 12m2

Label 65® Ritsscreen Modern – Max. 6m2

Label 65® Ritsscreen Modern – Max. 8m2

Label 65® Ritsscreen Modern – Max. 12m2

Label 65® Ritsscreen de Luxe – Max. 12m2


Vragen & Showroom

Mocht u nog vragen hebben over de motoren en de bedieningsopties van de ritsscreens, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 070-7110394 en via het e-mailadres klantenservice@raambekledingnederland.nl. Zij zijn pas tevreden als u dat bent!

Wilt u toch liever eerst de ritsscreens in het echt bekijken? Dan bent u van harte welkom in één van onze showrooms in Rijswijk, Utrecht en Eindhoven. Hier hebben wij de ritsscreens hangen, zodat u kunt zien wat de mogelijkheden zijn. Bovendien staan onze medewerkers voor u klaar om u te helpen bij eventuele vragen of advies! Bekijk hier onze openingstijden en adressen.